Arbeidsark

Komplett ny digital platform og nettside for Arbeidsark

Team Arbeidsark kom til oss i 2022 med ambisjoner om å ta sin digitale webapplikasjon, som på det tidspunktet var en enkel prototype, til et fullverdig produkt. I tillegg ønsket de en flunkende ny nettside som støttet opp under produktet og fungerte som en SEO-vennlig og konverterende salgstrakt.

I løpet av 2022 og 2023 utviklet vi fra bunnen av det som i dag er Arbeidsark sitt digitale produkt. Det består av nettsiden arbeidsark.no og applikasjonen app.arbeidsark.no. Dette arbeidet startet med branding og design, og sluttet med lansering av den nye applikasjonen.

Arbeidsark sin nye webapplikasjon har fått 500 nye brukere og har generert over 3000 arbeidsark til lærere rundt omkring i hele Norge.

Oppgaven

Lærere bruker opptil 3 timer i uken på å finne arbeidsoppgaver til elevene sine. Lærebøkene er som regel utilstrekkelige og ofte er oppgavene som er lett tilgjengelig utdaterte og lite praktiske. De fleste løsningene på internett som finnes selger pakker med ferdiglagde arbeidsark som man betaler for per stykk. Dette gjør at man som lærer blir satt i en skvis ved at man A) må bruke tid på å finne riktige arbeidsark til elevene sine B) man må betale mer penger om man trenger flere variasjoner fordi man f.eks. vil spesialtilpasse til elevene sine og C) man må endre på regnearkene manuelt om de ikke treffer helt.

Arbeidsark sin løsning på dette problemet er en generator som kan generere opp så mange arbeidsark som brukeren selv ønsker. Brukeren av Arbeidsark kan selv skru på konfigurasjon som:

 • fag (matematikk, norsk og engelsk)
 • klassetrinn
 • tema
 • oppgavetyper
 • regnearter

og mer.

Webapplikasjonen til Arbeidsark er tilgjengelig i en gratisversjon med et abonnement man kan kjøpe for å få permanent tilgang. Man betaler en mindre sum i måneden for å få komplett tilgang til systemet, en såkalt SaaS-modell (Software-as-a-Service).

Da Arbeidsark kom til Ur Solutions for bistand hadde den en gammel nettside, en gammel logo og en enkel prototype av webapplikasjonen sine. Den totale oppgaven prosjektet bestod av var dermed:

 1. Lage ny logo og nye retningslinjer for Arbeidsark sitt brand.
 2. Lage en ny nettside med fokus på konvertering av nye besøkende til brukere av webapplikasjonen.
 3. En ny applikasjon som inneholder arbeidsarkgeneratoren og mer støttende funksjonalitet.

Kunde

Arbeidsark

År

2022

No items found.

Prosess

Prosjektet var delt opp i fem delprosjekter:

 1. Branding og logo.
 2. Design nettside.
 3. Design webapplikasjon.
 4. Utvikling nettside
 5. Utvikling webapplikasjon.

Den overordnede prosessen for prosjektet kan enkelt beskrives ved følgende diagram:

Branding og logo var et delprosjekt som satt presedens for resten av arbeidet som skulle gjøres, og ble dermed gjort først. Resultatet av dette var den nye logoen til Arbeidsark og støttende designsystem. Logoen ble laget i Adobe Illustrator.

Videre ble flere delprosjekter satt i gang simultant. Design for både nettsiden og webapp ble startet opp. Disse designene ble utviklet i Figma. Kunden hadde kontinuerlig tilgang til Figma og

Omfanget av nettsiden var vesentlig mindre enn webapplikasjonen, og ble utviklet en rask sekvens med fossefallmetodikk. Designet ble fullført fort, sendt til kunde for godkjenning og nettsiden ble deretter utviklet i Wordpress med Uncode som sidebygger.

Webappen var et vesentlig større prosjekt, og ble utviklet smidig og iterativt. Designet ble laget i Figma i samråd med kunde, og deretter implementert fortløpende sammen med kunde. Ny funksjonalitet ble testet ut fortløpende og endringer i designet ble implementert ved behov.

No items found.

Resultat

Prosjektet sitt overordnede resultat er en helt ny digital profil og nye digitale applikasjoner for Arbeidsark. Den nye webapplikasjon har alt fått 500 nye brukere og har generert over 3000 arbeidsark til lærere rundt omkring i hele Norge.

Lurer du på hvordan vi kan hjelpe?

La oss ta en prat, så forteller vi mer om hvordan vi jobber og 
hva vi kan gjøre for deg.

Andre prosjekter

Korsbakken bad

Ny nettside og nettbutikk for Korsbakken

Ur utviklet i 2023 Korsbakken sin flunkende nye nettside. Korsbakken treffer i økende grad sine kunder digitalt, og har et behov for en moderne, kjapp og pen nettside. Nettsiden er multifunksjonell, og tar form som både landingsside, informasjonsside, blog, showroom og nettbutikk.Den nye nettsiden ble lansert i 2023 og har allerede blitt karakterisert som “bransjens beste nettside”.

Les mer
Chargo

Utvikling av Chargo sine digitale produkter og tekniske plattform fra start til 160 000 aktive brukere i hele Norden

Chargo er Norges fremste utleiesystem for powerbanks, og tilbyr et nettverk av stasjoner hvor brukere enkelt kan leie powerbanks for å sikre at enhetene alltid er ladet. Siden 2019 og frem til i dag, har vår innsats bidratt til å øke tilgjengeligheten, brukervennligheten og påliteligheten for deres tjenester.

Les mer
Digitech

Komplett produktutvikling av håndverkeres digitale fremtid

Digitech er et prosjektstyringsverktøy laget for håndverkere i SMB-segmentet. Digitech gjør det mulig for håndverkere å få helhetlig kontroll over sine prosjekter og tilbyr for eksempel avvikshåndtering, timeføring, sjekklister, selskapshåndbok, integrasjon mot regnskapsysstemer, med mer.

Les mer